Winter tips: 5 tricks om je plant te verzorgen in de winter | CuKi Online – CuKi-Amsterdam

Winter tips: 5 tricks om je plant te verzorgen in de winter


In dit blog vertellen we hoe je het beste voor je planten kan zorgen in de winter! De dagen zijn korter en het licht is minder fel in deze periode. Je planten krijgen dus veel minder energie en groeien bijna niet. Het kan zijn dat je plant er daarom in de winter een stuk minder vrolijk en mooi uitziet, dat is echter geen reden voor paniek. Je helpt je planten door de winter heen met deze tips!

Winter tips: 5 tricks om je plant te verzorgen in de winter | Cuki Online

1. Geef minder water aan je planten

In de winter is er minder licht, dit betekent dat een plant ook minder water nodig heeft! Als er minder licht is, remt de fotosynthese namelijk af. Controleer goed of de grond droog genoeg is, voordat je je planten water geeft. Steek je vinger in de grond om er zeker van te zijn dat de aarde dieper in de pot al droog is.

2. Plantenvoeding is niet nodig in de winter

In de winter staat de groei van een plant zo goed als stil, een winterslaap kun je het ook wel noemen. Daarom is het niet nodig om de planten voeding te geven. Daar begin je weer mee in de lente! Ook het verpotten kan wachten tot de lente, verpotten kan namelijk nogal een aanslag op de wortels van je plant zijn. In het groeiseizoen (de lente en zomer) is dat geen probleem want groeien ze zo weer terug, maar is de winter gaat dat moeilijker.

3. Kijk uit voor de verwarming


De meeste kamerplanten houden niet zo van de verwarming.
De verwarming zorgt er namelijk voor dat bladeren uitdrogen en lelijk. Voor vetplanten en cactussen geldt dit iets minder. Probeer je planten toch altijd wat verder van de verwarming te zetten! 

4. Sproeien!

Diezelfde verwarming zorgt ervoor dat de lucht in je woning flink droog is! Zorg daarom af en toe voor een lekkere douche of besproei je planten met water. Er zijn een paar planten die liever geen vocht op het blad krijgen, zoals Begonia's en planten die fijne haartjes op het blad hebben. Cactussen en vetplanten hebben ook geen sproeibeurt nodig, want die zijn de droge lucht wel gewend.


5. Licht in huis

Verandert dat ene plekje met indirect licht in de winter tot een volle schaduw plek? Dan kan het zijn dat je plant net te weinig licht krijgt. Als je een enkel geel blaadje hier of daar ziet verschijnen, hoef je je nog geen zorgen te maken. Je kunt deze blaadjes gewoon verwijderen. Maar vallen er veel bladeren van je plant af? Dan kan het verstandig zijn een plekje met net iets meer licht voor je plant op te zoeken. 

Probeer dus goed te letten op de standplek van je kamerplanten deze winter, maar steek vooral niet teveel energie in je planten en laat ze lekker genieten van een winterslaap! 

 READ NEXT: Top 8 beste planten voor een schaduwplek

Wil je deze winter een plant kopen, maar weet je niet zeker welke? Misschien ben je een beetje bang dat de plant in de winter dood gaat? We hebben een lijst van planten voor je gemaakt die je gemakkelijk in de winter kunt onderhouden. Bij CuKi verkopen we goede winterharde planten zoals de Strelitzia Nicolai, Echeveria, Euphorbia, Pachira Aquatica, Philodendron Narrow Escape. Dus kom naar de winkel en vraag om advies. We helpen je graag met jouw keuze voor de beste plant in je huis! 

Sterke winter planten | CuKi online   Sterke winter planten | CuKi online   Sterke winter planten | CuKi online   Sterke Winter Planten | CuKi Online   Sterke Winter Planten | Cuki Online

1. Succulents 2. Philodendron Narrow Tiger Tooth 3. Cacti 4. Strelitzia 5. Pachira

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd