Maak je eigen plantenwand! – CuKi-Amsterdam

Maak je eigen plantenwand!


       
         
                                                                                                        

Een muur vol planten in huis of zelfs buiten. Voor veel plantenliefhebbers is het een droom, maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij helpen je in drie stappen opweg naar een prachtige wand vol groen!

1. Kies een basis voor je plantenwand

Je start met het kiezen van een basis waar je plantjes kunnen floreren. Eén van de meest vanzelfsprekende opties is een rek waar je losse potten (met haak of in hangsysteem) op bevestigd.  
      
  
Ook zijn er tal van systemen te koop, bijvoorbeeld met ingebouwd irigatiesysteem zoals deze minigarden van Cityplants. Mocht je budget wat minder hoog zijn dan kun je zelf los gaan met het ophangen van planken, een omgedraaid houten pallet, latjes of een hangsysteem. Check Vintage Revivals voor een ´how-to´ en leuke tips. Bevestig het geheel stevig aan de muur! 
                                   

2. Eerst een potje dan de plant

Mocht je gekozen hebben voor rek, plank, lat of pallet dan kun je losgaan met het uitzoeken van potjes! Schaf een aantal plantenhangers aan waar de potjes een plekje in kunnen vinden. 
      
 
Check al onze potjes hier

3. Een groene muur! 

Als laatste kies je voor planten die in je potten passen. Zo´n ernorme wand met planten kan veel werk zijn, kies daarom voor planten die gemakkelijk te verzorgen zijn. Zoals: de pannenkoekenplant, peperomia of vrouwentong. 
   
Verticaal tuinieren is leuk! 

Liefs, 
CuKi
                         

Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd