Trends: Indigo Blauw


Iedere maand geven we je een kijkje in de komende trends. Op het gebied van interieur, koken, reizen, lifestyle of natuurlijk planten.

Deze maand hebben we het over kleuren in het interieur. We zetten deze keer namelijk een kleur in de spotlight en dat is indigo blauw.

Zelf ben ik al een tijdje om en gelukkig zie ik het steeds meer en meer terug. De afgelopen paar jaar hebben we vooral denim blauw langs zien komen – wat een populaire kleur is voor op de muur. Zie bijvoorbeeld ook een van mijn favoriete fotoshoots voor CuKi. De kleur is donker, maar nog best helder en daardoor niet al te zwaar in het interieur. Je vult er natuurlijk wel een hele ruimte mee dus je wilt niet dat het te overheersend is op je humeur.

Indigo is nu een echte trendkleur voor accessoires in het interieur. Denk aan mooie vazen, kaarsen, bloempotten of servies. Het blauw combineert ontzettend mooi met groen, wit en goud. Hieronder hebben mijn top 5 favoriete items in blauw:

1. Kitchen Trend Stone diep bord. Dit is waarschijnlijk het meest gebruikte servies-item in mijn eigen huis. Ik gebruik het momenteel werkelijk voor alles – ontbijt, soep, rijstschotel, stamppot en als serveerschaaltje voor snacks.

stone kitchen trend diep bord blauw cuki

2. Vaas UNC – deze vaas vind ik prachtig staan bij eyecatchers zoals de paradijsvogelbloem of gladiolen. Denk aan boeketten van Bloomon; ik ben helemaal fan. Overigens staat één enkele bloemsoort ook heel erg mooi in deze vaas, omdat de vaas van zichzelf al de aandacht trekt. En dat is weer handig als je even geen zin of tijd hebt om bloemen te kopen – de vaas is al prachtig op zich!

unc free spirit vaas cuki

 

3. Kaarsen – het liefst in een gouden houder. Dit is echt een koninklijk paar en geeft ontzettende flair aan je interieur. Chiqiepiekie oe la la.

4. Bloempot Turquoise – de naam is een beetje bedrieglijk en daarom waren we bij de eerste bestelling ook niet helemaal zeker van onze zaak. Uiteindelijk bleek deze bloempot het snelst uitverkocht ooit te zijn! Wat een hit, echt iedereen ging er mee aan de haal. Logisch ook, want het is een prachtig exemplaar en het groen van de planten komt er extra sterk door uit.

bloempot iris turquoise cuki

5. Bakje Pilo House Doctor – dit bakje is zo leuk omdat je het voor zoveel dingen kunt gebruiken. Het beste komt het bakje echter tot zijn recht met een vers luchtplantje er in. De Tillandsia past er bijvoorbeeld goed in. Samen vormen ze dan een speels geheel. Maar je kunt het bakje ook perfect gebruiken voor sojasaus bij je sushi, om er wat vers zout in te doen en het op de dinertafel te zetten, of het als eierdopje te gebruiken. Klein maar fijn!       

house doctor pilo cuki

Heb je meer behoefte aan interieur tips? Volg ons dan op Instagram!