Reinig je huis met Palo Santo - Heilig Hout – CuKi-Amsterdam

Reinig je huis met Palo Santo - Heilig Hout


           

Wat is Palo Santo?


Palo Santo wordt ook wel Heilig Hout genoemd. Het hout geeft een heerlijke zoete en warme geur wanneer het wordt aangestoken. De Inca’s, Maya’s en Sjamanen gebruiken Palo Santo voornamelijk bij zuiveringsrituelen. Daarnaast wordt Palo Santo ook gebruikt bij het ontdoen van een negatieve sfeer en energie in huis of tijdens meditaties. De boom, genaamd Bursera Graveolens, is familie van de Boswelia. De geur van Palo Santo is erg uniek, het hout van de Bursera geeft alleen zijn geur af wanneer het hout van 4 tot 10 jaar heeft gerijpt! 

Waar komt Palo Santo vandaan

Palo Santo komt vooral voor in de kustgebieden van enkele landen in Zuid-Amerika. Denk aan Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden.

Hoe gebruik je Palo Santo hout

Het ritueel in 3 stappen

  1. Neem een stukje hout en houd een lucifer of aansteker bij het uiteinde tot het begint te branden.

  2. Laat het houtje branden tot je de kern ziet gloeien en blaas dan de vlam uit.

  3. Leg het houtje in een vuurvast schaaltje. Met de rook verspreidt de prettige geur van Palo Santo zich door de ruimte.
Maak er een ritueel van door dagelijks of wekelijks het hout te branden en wat kaarsjes aan te steken. De fijne geur werkt rustgevend, zuiverend en verbetert de concentratie. Een goede begeleiding bij meditatie, yoga of tijdens een uurtje schrijven of lezen dus!Neem een kijkje in onze webshop en winkel voor heilig hout en mooie edelstenen. Schaaltjes zijn verkrijgbaar met 20% korting!

 Neem een kijkje in onze webshop!

 

Check out our instagram for more interior tips and inspiration