Workshop Aqua Botanics Hydroponie – CuKi-Amsterdam

Workshop Aqua Botanics


Zegt deze term jou nog helemaal niets? Dan spreekt een foto wellicht meer dan duizend woorden. We hebben allemaal wel eens gezien dat een plant in een vaas met water staat en je de wortels daardoor heel goed kunt zien.

Deze manier van plantonderhoud heet hydroponie - en wordt steeds bekender nu mensen ook in hun huis veel meer bezig met planten en urban jungles. En al helemaal nu we steeds vaker onze eigen stekjes maken (dat doen we vaak ook op water).

In deze workshop leren we jou op welke manier je het beste deze botanische watertuin kunt aanleggen. Welke planten kun je het beste gebruiken voor hydroponie? Hoe moet je waterplanten verzorgen? Welke sierelementen kun je toevoegen?

De workshop wordt gegeven voor Studio Bloei en je gaat uiteraard met jouw eigen exemplaar naar huis! Daarnaast krijg je een handout met stappenplan en tips voor de verzorging.

Meld je hier aan: Aanmelden

  

Robin Greefhorst Studio Bloei CuKi Amsterdam

Deze workshop wordt begeleid door Robin Greefhorst van Studio Bloei. Robin is al jarenlang gek van planten. Niet alleen door de mooie esthetische vormen, maar ook door de manier waarop ze groeien en hoe je deze groei kunt beïnvloeden. Het begon jaren geleden met een Pilea ofwel de Pannekoekplant - een plant die inmiddels is uitgegroeid tot een meter hoog.

In 2018 is ze begonnen met het ontwikkelen van workshops waarbij ze haar plantenkennis met andere mensen kan delen. Tijdens haar workshops zorgt ze voor een goede combinatie van de benodigde lesstof en praktijkvoorbeelden. Zo kun je zelf aan de slag en heb je er thuis ook nog wat aan!

 Workshop Amsterdam CuKi